Om oss

Vi som coachar heter Malin Lake och Sepehr Mohammadi. Båda med en bakgrund inom elitidrotten, båda med ett brinnande intresse för ungdomars mentala hälsa. Här berättar vi mer om oss själva och varför vi tror att Skitbra kan göra stor skillnad för våra ungdomar.

Malin Lake

Idag vet jag att det inte finns några misslyckanden. Antingen så lär man sig eller så lyckas man.

Men så tänkte jag inte när jag brände en avgörande straff i ett viktigt läge, eller någon gång under hela min elitkarriär för den delen. Att komma till den insikten har tagit tid och krävt träning. Idag delar jag med mig av mina erfarenheter som föreläsare och genom att coacha unga i mental träning. Ett begrepp som för övrigt min kollega Lars-Eric myntade år 1969, mental träning, innan dess fanns det inget som hette så.

Vi blir bättre och bättre på att prata om hur vi mår. Nästa steg är att jobba med hur vi mår. Jag brukade må som jag presterade men det gör jag inte idag och det behöver in du heller göra. Du är mycket mer än dina prestationer – och det är något jag brinner för!

Sepehr Mohammadi

Du kan kalla mig Seppe. Jag är från början från Uppsala men flyttade till Örebro år 2012 för att spela amerikansk fotboll med Örebro Black Knights.

Idag arbetar jag som familjecoach samtidigt som jag fortsätter engagera mig i Black Knights och i projekt som det här – Skitbra! Med lång erfarenhet av elitidrott och att arbeta med ungdomar brinner jag för mental träning och att arbeta med förebyggande insatser.

Om jag mår dåligt ibland men inte tillräckligt dåligt för att få hjälp av samhället. Vart tar jag vägen då? Ska jag vänta tills jag mår sämre? Samhället har inget bra svar på det idag och ofta kommer åtgärderna alldeles för sent. Därför finns Skitbra. För att hjälpa unga arbeta förebyggande med sin mentala hälsa och få verktygen att hantera livets med- och motgångar.